0

Winkelmand

Hoe geverifieerd te worden op Binance in 4 eenvoudige stappen

Ontdek wat er nodig is om het Binance-verificatieproces te doorstaan met ons handige stappenplan.

Net als alle exchanges gebruikt Binance een know-your-customer (KYC) -validatieproces om u te verifiëren voordat u kunt beginnen met traden.

Als u zich zorgen maakt over dit verificatieproces, of als u niet zeker weet wat u kunt verwachten, lees dan verder zodat we dit proces stap voor stap met u kunnen doornemen. Nadat u uw account heeft geverifieerd heeft u onder andere de volgende voordelen: betere ondersteuning vanuit Binance bij problemen met uw account en een hoger dagelijks opnamelimiet.

Stap 1 – Maak een nieuw e-mailadres aan

Maak als eerste ‘security measure’ een nieuw e-mailadres aan. We raden u aan dit nieuwe e-mailadres enkel voor de communicatie met Binance te gebruiken en voor ander mailverkeer uw persoonlijke of zakelijke adres te blijven gebruiken. Dit verkleint de kans op ongewenst gebruik en misbruik van uw e-mailadres. Voor het aanmaken van een nieuw e-mailadres gebruikten wij protonmail en werd er gekozen voor de “Free plan” optie.

Stap 2 – Maak een gratis account aan bij Binance

Geverifieerd worden op Binance begint met een gratis account. Als u al een account heeft dan kunt u deze stap overslaan. Het enige dat u nodig heeft is uw nieuwe e-mailadres en een sterk wachtwoord. We raden aan gebruik te maken van een wachtwoord generator.

Ga naar Binance.com en voeg vervolgens deze website toe aan uw favorieten, zodat u in de toekomst altijd op de officiële website van Binance komt. Hier vult u uw e-mailadres en wachtwoord in, accepteert u de voorwaarden van Binance en met een klik op de gele registreer-button is uw account in de maak.

Controleer vervolgens uw inbox. U moet namelijk uw e-mailadres verifiëren om uw nieuwe account te kunnen gebruiken. Dit is een eenvoudig proces en u hoeft ekel op een link te klikken in de e-mail die Binance u heeft gestuurd.

Eenmaal geregistreerd, kunt u doorgaan naar de volgende stap: accountbeveiliging!

Stap 3 – Configureer de veiligheidsinstellingen

Voordat u uw identiteit kunt verifiëren, moet u een tweestapsverificatie methode (2FA) aan uw account toevoegen.

Hoewel het mogelijk is om basistaken op de echange uit te voeren zonder een 2FA-methode, neemt Binance de beveiliging van accounts serieus en staat het u niet toe uw identiteit te verifiëren zonder een 2FA-methode te activeren. Eenmaal ingelogd vindt u in uw dashboard het tabblad ‘Veiligheid’. Hier heeft u de keuze om de Google Authentication app of SMS authenticatie in te schakelen (selecteer er eentje, beide is niet nodig)

SMS-authenticatie is heel eenvoudig. Voer uw telefoonnummer in en neem de code die Binance u stuurt over. Voor de Google Authentication-app moet u de QR-code scannen en een back-up maken van uw toegangssleutel . Binance biedt handige links naar Google Authenticator-downloads voor zowel Android- als iOS-apparaten. Eenmaal ingeschakeld, keert u terug naar het dashboard.

Stap 4 – Bevestig uw identiteit op Binance

De volgende stap in ons verificatie stappenplan is het verifiëren van uw identiteit. Navigeer via uw dashboard wederom naar het tabblad ‘Veiligheid’ en klik naast ‘Identiteitsverificatie’ op de button ‘verifieer’. Binance zal u in 2 paar stappen om uw gegevens vragen: uw basis informatie en uw ID i.c.m. gezichtsherkenning. Klik op de gele start-button om te beginnen.

Elke stap in dit proces wordt door Binance goed toegelicht, zodat u hier in een paar minuten doorheen zou moeten kunnen lopen. Houd er rekening mee dat u uw ID-bewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) bij de hand heeft. Tevens belangrijk om in de gaten te houden is dat wanneer u foto’s van uzelf of uw ID-bewijs upload, deze foto’s scherp en onbewerkt zijn, zodat de teksten duidelijk leesbaar zijn. Wanneer een foto niet voldoet aan de eisen, zal Binance u om een alternatief vragen en u hier tips over geven.

Voor de gezichtsherkenning is het nodig Binance toegang te geven op uw webcam. Heeft u geen webcam, dan kunt u dit aangeven en als alternatief de Binance app gebruiken en op die manier de camera van uw telefoon te gebruiken. Binance raadt aan de app te gebruiken, omdat de webcam op veel computers vaak net niet van voldoende kwaliteit zijn.

Via de app is dit proces is eenvoudig te voltooien. U hoeft hiervoor uw account trouwens niet te gebruiken. Kies vanuit de app voor ‘Account’ rechtsonder in uw scherm. Selecteer Scannen en richt uw camera op de QR-code op het scherm. Vervolgens moet je een selfie maken en de specifieke instructies op het scherm opvolgen. Dit bestaat voornamelijk uit het uitlijnen van je gezicht met de overlay op het scherm en knipperen of langzaam je hoofd draaien.

Zodra u deze stap heeft voltooid, proberen de geautomatiseerde systemen van Binance u te identificeren. Als dit lukt, heeft u nu een geverifieerd Binance-account!

Als uw verificatie niet is geslaagd, is er geen reden tot paniek. Binance vertelt je wat het probleem is, en dit komt vaak door de lage beeldkwaliteit. Maak uw foto’s met een camera van betere kwaliteit of kies een locatie met betere verlichting, zoals overdag buitenshuis.

Als u aanzienlijk bent veranderd sinds u uw door de overheid uitgegeven identiteitskaart heeft verkregen, moet u mogelijk contact opnemen met Binance-ondersteuning of een nieuwere vorm van identiteitskaart gebruiken.

Klaar om te traden!

Nu u weet wat er nodig is om geverifieerd te worden op Binance, wat weerhoudt u ervan deze mega-exchange te gebruiken? Dit is een vrij standaard KYC-proces en het geautomatiseerde systeem van Binance maakt dit proces veel eenvoudiger dan op andere exchanges.

Eenmaal geverifieerd, kunt u genieten van alle voordelen die worden geboden aan geverifieerde accounthouders, zoals grotere dagelijkse opnamelimieten en een soepeler tradingsproces.

Maak een Binance account aan
Gertjan

Author Gertjan

More posts by Gertjan

Leave a Reply